• 2014-09-07
  • 3
I lugnet ligger kraften

Far runt som en skottspole och jobbar med än det ena och än det andra. Älskar att vara social, lyssnar och lär mig nytt av andra. Satt vid min systers köksbord och kollade ut tidigare på morgonen. Jag bländas av skönheten i naturen = magiskt! Ser tidningarna på bordet med alla “val reportage”. En bättre framtid? Jo att vi alla kämpar för en vardag där vi kan leva vårt bästa liv medan vi lever skulle jag tro är allas vision? Jag som tänker ” världsmedborgare” – … Jag läser flera inslag från de olika partierna och “det är Sverige hit och Sverige dit. Med så många utländska nationaliteter i många länder, borde det inte slutas upp med särskilja oss? Alla vi 7 miljarder +/- lever ju på jorden och har fått ansvaret för att ta hand om olika landsdelar. Skapa en livsmiljö som gör att vi ska kunna uppleva och åldras å på den resan kunna må bra. För mig känns det som få höjer blicken utan istället simmar runt i den lilla fiskdammen och trakasserar varandra, vill förlöjliga och hänga ut. Är detta förebilder som ska leda människor mot en bättre framtid – acceptans av olikheter, jämställdhet och bättre ekonomi?

Då är syster Pillas gård oasen, där man kan lägga dessa tidningar med “stölliheter” i åt sidan och låtsas att hela värden är i ordning, ingen svälter, inga krig, man jobbar tillsammans mot sjukdomar och att få bort kriminalitet, skapar trygghet, tar fram utbildningar där elever sprudlar och längtar att få skapa framtid! Denna vision ger mig oändliga krafter! Önskar så att den ska få slå in en dag!!!!

2014-09-07 Mitt liv

Kommentarer

Tina Thörner 8 år sen

Du är för underbar! Ja vi är på rätt väg – men tålamod och åter tålamod ;o) Så länge man behåller drivet så skapas det! Bamsekramar världens bästa Äva

Yvonne 8 år sen

Ja du vännen. På näset har vi haft mycke kul. Det var nog ett lugn i sig det med på den tiden <3.

Eva Dickfors von Knorring 8 år sen

Ja du har så rätt Tina, I lugnet hämtas kraft! Har varit med om 3 magiska dagar på Djurönäset i Stockholm. Världskonferens tills med 24 nationaliteter som på olika områden och nivåer jobbar med Lösningsfokus för att göra skillnad! Där och då fanns inga konflikter, prestige eller problemfokusering mellan olika kulturer eller människorna som deltog.Det ger kraft! !! och hopp..om en bättre värld!
kramar från
Äva

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(For English: http://www.tinathorner.com ) Då var det dags igen för vårt andra avsnitt i P4…. Rasmus och jag hade verkligen en fantastisk söndag med er alla som lyssnade! Så tacksamma för alla era positiva…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…