• 2015-03-22
  • 0
Exponentiell Arbetsglädje

Så många gånger får jag frågan: Vad driver dig till att investera i utbildning? Jo just för att få se glädjen i elevers kroppsspråk när de inser och har förståelse för sitt lärande. Och det ligger i vårt vuxna ansvar att coacha dem och ge dem bästa förutsättningar för att möta framtiden! Klart att man i unga år har för lite erfarenheter för att leda sig själva och övervinna vår naturliga programvaras inbyggda reaktioner som vi fått med oss i våra gener och som inte är anpassad till människans skapade värld vi just nu lever i. Därför behöver vi möta dem med nya verktyg där de är och i den verklighet vi skapat för dem att formas i. Och med mitt resande och möten över hela världen under de senaste 30 åren känner jag att det är just detta som jag kan dela med mig av och ge dem ett verktyg som gör just detta. “Världens modernaste arbetsbok”. Den är konstruerad som en 3D skrivare  – skräddarsydd för att genom material bygga “lager på lager” i sin utbildning och producera “sitt bästa sig själv”!

Ser vi oss omkring och analyserar historien idag är den “linjära utvecklingen” passé – nu är det exponentiellt som gäller. Det innebär att det “livslånga lärande (mer än någonsin kommer ha betydelse för framgång) – on demand” – alltid redo att hantera förändringar som sker allt snabbare, samt den global delaktigheten för att skapa en hållbar framtid för den växande populationen som lever allt längre. Fokus går mot att lösa frågor som gäller “billioner människor”.

Undersökningar från Babson School of Business visar att om 10 år har 40 % av de mest framgångsrika företagen vi ser idag försvunnit samt att 2020 kommer 75 % av de företagen vi då läser om på TOP 500 listan, är sådana vi inte hört om ännu.

Så därför investerar jag i utbildning – för att jag älskar och berikas av att se ELEVER LYCKAS och få chansen att utvecklas mot ett INNEHÅLLSRIKT liv. (foto: elever på  Höglundaskolan, Säffle som jobbar med school4you)

https://youtu.be/HpJkc2JURhg

 

 

2015-03-22 Skapa Framtid

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

(For English: http://www.tinathorner.com ) Nu är det full fart på det digitala skapandet på school4you från lärarna på Loi Waisi (skola Uganda). De är så tacksamma för  datorer, plattor och mobiler som STENA…

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…