• 2015-05-05
  • 0

 

Läste om OECD och Sveriges skolor igår, ingen överraskning och de flesta vet vart skon klämmer. Men hur många AGERAR??? Prata går….skylla på allt och alla, verkar också gå hem. Idag kommer nästa artikel – satsningen på nya vägar för utbildning mot framtiden från USA – för de har också insett att något drastiskt måste hända. Vi visade upp school4you i Honolulu för 26 länder och många var imponerade – undrade vilken stor organisation som stod bakom denna satsning och för 2 veckor sedan fick vi härlig support då vi gjorde det första officiella framträdandet på SETT mässan där vi blev utsedda till “SETT mässans innovativaste monter”. Vi är också just nu ute för att hitta investeringar för att kunna stötta och hjälpa lärare och elever i att snabbt ta nästa steg. Vi fick bekräftat på mässa och även i Honolulu att vi är först ut med denna typ av upplägg för utbildning och att pedagoger och elever känner att det ligger helt RÄTT i tiden och bemöter de utmaningar som bla OECD och Horizon report för 2015 båda pekar på.  Med vårt verktyg attraheras och triggas både elever och lärare mot att öka förhållandet mellan dem, höja status och attraktionskraft, möjlighet till samarbete mellan flera lärare, delaktigheten, flexibelt, relevans, utbyte, öppenhet, modernt, digitalt, minskar klyftan mellan näringsliv och skola, spar tid och är just nu i FRAMKANT!!

Så nu kom det NY VIND och ENERGI I VÅRA SEGEL! Nu  har dessa tunga namn från “digitaliseringen värld” och näringslivet i USA satt ner foten – och kommer satsa friskt på att ta täten. Undrar om Sverige näringsliv och samhällsansvariga vågar hänga på? Eller varför inte, TA LEDARTRÖJAN….

Kunskap och potential finns!!!

http://www.va.se/nyheter/2015/05/04/sa-ska-zuckerberg-och-silicon-valley-vanda-upp-och-ned-pa-skolan/

2015-05-05 Skapa Framtid

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

(For English: http://www.tinathorner.com ) Nu är det full fart på det digitala skapandet på school4you från lärarna på Loi Waisi (skola Uganda). De är så tacksamma för  datorer, plattor och mobiler som STENA…

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…