• 2015-06-20
  • 0
“Näringsomställning”

  

Jag har jobbat på det i fyra åt, involverat hela min familj samt det lag jag coachat. Vi har gått utbildningar, läst böcker och lagt om inköpslistorna. Idag använder jag i princip aldrig min spis, kylskåpet saknar de flesta mejeri-och charkuteriprodukter, lådor och skåp tomma på färdiglagat, konserver och det mesta som inte går under “levande” föda. Men jag äter fortfarande allt, men i den mån det går – väljer “mindre skadlig” mat.

Varför? Jo för att jag och kroppen orkar mera, håller oss friskare både mentalt och fysiskt. Men prio ett är för att jag vet, människor gör inte som man säger, de gör som man GÖR! Jag har en massa syskonbarn, nära och kära som jag värnar om. Den senaste forskningen säger att 85% av all cancer kan härledas från vår näring och att de som föds nu på 2000-talet kan räkna med att varannan får cancer. Jag känner ansvar och därför agerar jag! Som vuxen kan man inte stoppa huvudet i sanden och låta nästa generation “hamna i näringsråttfällan”. I USA ska man införa straff på de som använder eller säljer transfetter…… Samhället kommer inte att ha råd med att hälften av alla är sjuka!!!! Och vilken livskvalité är det för kommande generation???? 

Idag är jag så stolt över min familj som är med mig på denna förändring och vidgar insikten av matens och rörelsens betydelse. För mig säger det att vi i alla fall försöker att skapa möjligheter för ett längre å friskare liv, men inget är en garanti det vet vi alla… Men “gör en inget – så blir dä inget! Har man tron på det man gör så är det också en fantastisk faktor!

Min frukost idag innan vandringen i bergen:

Chiagröt på blåbär med granola. Ljummet citronvatten med honung, cocos yoghurt med granatäpple, torkat fröbröd med mosad avokado,vitlök,lime samt tomater och till detta färskpressad mix av frukt och så en halv grön smoothie (tog i resten av blåbären, därav färgen). Gissa att man blir mätt och cellerna i kroppen jublar !!!!

Så här såg inköpen ut för min kommande veckas matlagning i går;

  

2015-06-20 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(For English: http://www.tinathorner.com ) Då var det dags igen för vårt andra avsnitt i P4…. Rasmus och jag hade verkligen en fantastisk söndag med er alla som lyssnade! Så tacksamma för alla era positiva…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…