• 2015-08-20
  • 0
Tygghet i otryggheten

foto: Majblomman

Världen är “galopperande” – vi är “trend-benägna” och många vill hinna med så mycket det bara går på kortas tid. Vi blir bombarderade med “input och kunskaper” från alla håll – och får man tro de som säger sig veta – kommer flödet som våra hjärnor behöver hantera att mångdubblas…..

Hur skapar jag mig en “trygghet” i otryggheten”? (får ofta denna fråga) och fick den igår av en journalist. Jo jag tar först ett djupt andetag! För känslorna inombords – sätter igång en massa – INNAN min förståelse sätter in – därför tar jag ett djup andetag så att även förnuftet kopplas in och får “säga sitt”. Därav kan jag i större utsträckning göra ett MEDVETNARE VAL. Inte bara agera Här & Nu. Man kan också ställa sig frågan: “Får det här mig och oss att: Växa eller vissna?”

Många av dessa  funktionerna i neuro-cortex  säger hjärnforskningen är först utvecklad efter 20 års ålder – det innebär att när vi har unga elever som kommer i okända miljöer (som börjar skolan eller komma i en ny grupp/klass) och som de inte är vana vid – då styrs de i första hand av känslor. Känslor som är kemiska reaktioner, som uppkommer och får man inte förklarat hur dessa fungerar och påverkar så är det lätt att det kan uppstå ett “virrvarr”, hos dem eller hos oss själva. Då uppstår lätt en otrygghet. När det uppstår hos mig – tänker jag, efter mitt djupa andetag – Hur kan jag motverka att jag känner denna känslan – för den gynnar mig inte – och utifrån det kan jag använda mig av min mentala verktygslåda. Det var inget jag föddes med – det är något jag tränat upp och studerat samt gått utbildningar i. En investering i mig själv så att jag kan hjälpa mig själv och de runt omkring mig. Mycket av vad som händer var och en av oss är ju en “subjektiv bedömning” utifrån var och en av oss. Den kan vi göra så att den skrämmer upp oss eller kanske taggar oss?

Så igen är det TIDEN – att ta sig tid – att lära sig förstå hur vi i olika åldrar behöver olika stöd för att klara av den värld och miljö som uppkommit i vårt samhälle. Det är inte som när “vi var unga” – långt därifrån! Och det gäller att vara steget före och hitta det MENTALA lugnet eller stötta sina unga – att träna på att “zooma ut” och då kanske bättre kan lära sig att hantera alla dessa “underliga situationer och händerlser” som händer varje dag i våra liv – unga som äldres. Prova att köpa ett lättare  “mentalt träningsupplägg” av något slag i julklapp till familjen eller dig själv och lyssna på tillsammans på mellandagarna. Eller varför inte starta varje söndag – innan veckan för er alla drar igång…. Lovar att det kommer vara värt sitt pris i GULD flera gånger om!!

 

2015-08-20 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(For English: http://www.tinathorner.com ) Då var det dags igen för vårt andra avsnitt i P4…. Rasmus och jag hade verkligen en fantastisk söndag med er alla som lyssnade! Så tacksamma för alla era positiva…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…