• 2015-10-29
  • 0

JIPPIII!!! Min vision om hur skolors pedagogik i tiden behöver vara för att nästa generation ska ges förutsättningar att  förberedas för samhället som just nu skapas och vår tids  GUD (globalisering – urbanisering – digitalisering) Den skolan har jag nu fått möta och de är i absoluta framkant! Känslan var att jag klev in i den vision jag så innerligt önskade att alla elever skulle få uppleva, utvecklas , lära och möta världen i. Allt från första kontakten med  Reto (styrelsen) till mötet med skolans mix av pedagoger (inte bara yrkesområden utan också från andra länder)  med Vincenzo i spetsen till nyfikna elever med variationer på alla plan (ålder, samhällsklass mm)  som hälsade i hand, där alla har sina visitkort,hemsida och QR-kod. Deras bas är en ombyggd kyrka (ingen religiös vinkling här, utan skapat om en byggnad på ett fantastiskt sätt) dessutom  använder de staden och näringslivets utbud av lokaler och kunskaper som klassrum och läromedel.

Ni kan ju tänka er att det slog gnistor i mina synapser i hjärnan – jag presenterade school4you’s upplägg och det var nästan kusligt hur väl det passar in i deras pedagogik! Det var “hand i handske” – jag fick nypa mig i armen för att förstå att jag inte drömmer….

Rekommenderar länken: http://www.neue-stadtschulen.ch/home.htm?lang=2

Den 14 november har jag fått äran att vara med och hålla föredrag då de har “öppet hus” för allmänheten.

Här ett foto på Reto, Vincenzo, Yannick, mig samt en en del av eleverna.

Students

2015-10-29 Skapa Framtid

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

(For English: http://www.tinathorner.com ) Nu är det full fart på det digitala skapandet på school4you från lärarna på Loi Waisi (skola Uganda). De är så tacksamma för  datorer, plattor och mobiler som STENA…

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…