• 2015-12-20
  • 0
Brevet från Bangui!

Ville dela med mig av det mail jag fått från Maria Theresa som är föreståndare för de barn Blomsterlandet och jag supportar i Bangui. Det ekonomiska bidraget hjälper dessa barn att bli omhändertagna av över 60 familjer för att deras barnhem förstörts genom krigets alla turer och varit en del av deras vardag sedan 2013.

Här nedan kan ni läsa vad M-T skrivit, hon ser mig som sin syster och det var så vår vänskap startade. Genom att vi förstod att vi var lika gamla… sedan den dagen är vi systrar. Hon drog ett blont hårstrå och tittade mig djup in i mina ögon och sa att hon såg en beskyddande blonda ängel – och utifrån detta förstår ni nog säkert att man fixar och trixar så gott det går att få ihop allt för sin afrikanska familj sen den dagen.  – men de kämpar och det är beundransvärt hur man hjälper varandra – för här har familjerna max 2 rum i varje hus.  Den här pojken vår så positiv, kreativ och ville då bli läkare. Trots sin unga ålder ville han flytta med mig och gav sådan värme och kärlek.

Jag väntar och väntar på att det sak vara OK att resa dit ner och få se och hjälpa dem på plats. Men bara att göra det bästa utifrån här och nu!

Good evening my sister,

Yes, life isn’t easy here. The children are living in 60 host families and we gather them three times a week in order to reflectupon God’s words, to pray and to eat together. Every week, financial support is given to the host families as well as some of the most essentialgoods (like soap, salt, oil, medecine). The school provides protection even though there had been three lootings in our centre.

We have been quite successful teaching the children, but ist is difficult in these times of war. As far as support is concerned, there is only you. The children are aware of this and that’s why we continue to pray for you.

Greetings in Christ. Merry Christmas and a Happy New Year.

Bonsoir  ma soeur:

Oui ici la vie n est pas facile. Les enfants sont logés dans 60 familles d accueil  et nous les regroupons trois fois par semaine pour méditer la parole de Dieu, prier et manger ensemble. Un soutien en vivres frais est servi chaque semaine aux familles d accueil avec les produits de première nécessité (savon, sel, huile, médicaments etc). L ecole est recouverte malgré le pillage de notre centre à 3 reprises. On a trouvé quelques effets scolaires pour les enfants, mais c est difficile en ce temps de guerre. C est Dieu qui nous garde.

Et comme partenaire,  il n y a que vous qui nous venez en aide. Les enfants le savent. C est pourquoi nous ne cessons de prier pour vous.

Salutations en Jésus Christ. Joyeuses fêtes de Noël et de Nouvel an. 

 

Madame Marie Thérèse BOUBANDE 

BP 2087 Bangui (RCA)

2015-12-20 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(For English: http://www.tinathorner.com ) Då var det dags igen för vårt andra avsnitt i P4…. Rasmus och jag hade verkligen en fantastisk söndag med er alla som lyssnade! Så tacksamma för alla era positiva…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…