• 2017-07-16
  • 1
Engagemang på semestern

Vårt hotell i Mbale.

(for English: http://www.tinathorner.com )

Efter en vecka med min 3 väninnor som jag visat Sverige i sommarskrud så känns det skönt att få vara tillbaka hemma och på kontoret för att skapa framtid!

Tillsammans med Prolympias strålande stjärna Tina Bågenhammar jobbar vi på att styra upp allt inför vårt besök på skolor och departement i Uganda. Det är totalt 3 Prolympianer som kommer med på resan samt Flavia som driver en flickskola uppe i Mbale och så Per som driver vårt Rotary projekt. Det är för att skapa fler utbyten och samarbeten över Your Academy som  tar oss hit. Nu har vi sett och skaffat oss erfarenheter med ungdomar i Skandinavien. Nästa utmaning blir att se hur vi kan hjälpa och skapa dynamiska och innovativa utbyten med ungdomar och pedagoger från utvecklingsländerna. Alltid berikande att jobba med “GLOCALA” projekt. Vi är så tacksamma för att ha med Barbara (från Uganda) som jag lärt känna då jag hållit i en utbildningsdel på Life Academy som jobbar med ICT för SIDA i dessa länder. Hon har skapat fantastiska möjligheter för oss att få besöka en variation av skolor.

Så tacksam och det är en sådan glädje att få jobba med att utveckla och se hur “input och ansträngningar” ger “output och växtkraft” – men oj vad jag känner det går i ett snigeltempo ibland. Men det är bra för mina “rally celler” – för då håller de mig stadigt på vägen och det går “framåt – uppåt” och jag undviker säkert en och annan dikeskörning ;o))

Många frågar: Blir du aldrig trött – uppgiven – besviken? Jo, absolut! Men det är då jag väljer mitt “mindset” och hur jag ska bemöta dessa energitjuvar. Jag väljer att acceptera – välja: kan jag påverka eller inte – tar lärdom – sen agerar och går vidare för att därifrån då kunna skapa nya vägar och möjligheter. Och det lärde mig mina mor- och farföräldrar redan tidigt i livet (deras handfasta råd har gett mig en mentala styrka och sunt bondförnuft) – “Inget värde i att spilla tid och kraft över sur mjölk – sa farmor och mormor alltid och så gick livet vidare. Nytt fokus och nya energier….

 

 

2017-07-16 Skapa Framtid

Kommentarer

Linda Walfridsson 10 månader sen

Det är fantastiskt spännande att jag fått denna möjlighet att få följa med på denna resa. Hoppas på många bra och spännande möten. Ses snart!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

(English: http://www.tinathorner.com ) GLAD fortsättning på påsken! Vad är en smart bilförare för mig? Jo att jag får ut det mesta (till minst kostnad), på ett så effektivt sätt jag bara kan, från…