• 2017-12-30
  • 0
Blomsterlandets medarbetare skapar växtkraft

For English: http://www.tinathorner.com

Ännu en fantastisk julgåva från alla medarbetare  – SÅ SÅ TACKSAM för ert stöd och som de senaste 4 åren bidragit till att det barnhem i Bangui som jag stöttat sedan 2010 kunnat hjälpa många fler i Centralafrikanska republiken (världens 4:e fattigaste land där inbördeskrigen duggat tätt de senaste åren). Det är svårt att ta in den TACKSAMHET som Maria Theresa och hennes medhjälpare samt barnen vill förmedla! Att vi stått vid deras sida och varje år sänt över ekonomiska resurser – trots den sparsamma kontakt som varit möjlig i detta kaos där ner!

Men nu förmedlar de att det skymtas en ljusning på horisonten. Vi har fått bättre kontakt och flera mail den senaste månaden – där de har de redovisat i både bilder och text hur de har kunnat utvidga sina hjälpinsatser. När vi startade vår resa hade barhemmet ca 200 ensamma barn – idag stöttar barnhemmet över 380!!! Så imponerande och det skriver GOD BLESS YOU – Gud välsigne er – och de ser Blomsterlandet som deras ängel som sänds ut.

Över 100 barn kan de nu finansiera som tas omhand av värdfamiljer – för alla får inte plats på barnhemmet. Men de kör ett rullande schema så att alla barn, någon dag i veckan kommer in och får ta del av en basutbildning för att lära sig läsa, räkna och skriva. Vilken gåva det är att se hur vi tillsammans bygger broar och skapar framtid!

Men de har i kriget förlorat sina symaskiner (flickorna sydde kläder och sålde på marknaden) – så om det finns några som har symaskiner med trampa som drift – så hör av er! Då kan vi se hur vi skulle kunna sända ner dessa till dem.

BLOMSTERLANDETS ALLA MEDARBETARE: NI ÄR ETT TEAM I VÄRLDSKLASS!!

 

2017-12-30 Mitt liv

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(For English: http://www.tinathorner.com ) Då var det dags igen för vårt andra avsnitt i P4…. Rasmus och jag hade verkligen en fantastisk söndag med er alla som lyssnade! Så tacksamma för alla era positiva…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…