• 2018-07-31
  • 0
Ugandas lärare skapar på YA

(For English: http://www.tinathorner.com )

Nu är det full fart på det digitala skapandet på school4you från lärarna på Loi Waisi (skola Uganda). De är så tacksamma för  datorer, plattor och mobiler som STENA sponsrat med!

Det är en sådan ära att få vara “coach/mentor” för dem på deras resa och den “skapar hunger” de visar gör mig lycklig varje dag. Nu gör de egna innehåll, utmanar mig samt att vi nu även tar fram digitala mätvärden som kommer underlätta deras översikt och förståelse för vart varje elev befinner sig och vad som behövs för att eleven ska komma vidare.

Det är en helt magisk spännande utveckling och dynamik.  Deras mål är att skapa digitala upplägg för att lära sina elever – läsa – skriva – räkna under 2019 med eget skapat upplägg från deras läroplan, samt att de kommer kunna dela med sig av detta till andra skolors lärare och elever.

Universitetet i Mbale är de som är vår utbildningspartner på plats och så Tina Bågenhammar och jag från vårt håll i nuläget.

Under hösten är det fullt fokus på att öppna för samverkan med 16 partners/företag (ekonomiska resurser) som vill vara med och skapa förutsättnignar för att bygga framtid “glokalt” på Your Academy. Målet är att tillsammans med Clio online skapa relevanta arbetsupplägg runt FN’s 17 Gobla mål så att elever här uppe i norr kan utbyta kunskaper och samarbeta med eleverna i Uganda (första landet), Afrika.

SÅ SÅ SPÄNNANDE…. fortsättning kommer följa…. Är någon spontant intressera, hör av er till mig: info@tinathorner.com

Endless power

 

2018-07-31 Skapa Framtid

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

(for english:  http://www.tinathorner.com ) 14 MAJ 2018 Tina Thörner ska öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik Tina Thörner är en av världens mest framgångsrika kartläsare i rally. Nu är hon även ny…

TORSBY 2019-02-15 Service Park Rally Sweden 2019 H.K.H. Prins Carl Philip besšker Service Park i Torsby under RAlly Sweden 2019 Foto: Peo Mšller rally, Rally Sweden, Closer To Rally, WRC, Service Park,…

Vart tog alla dagar under hösten vägen?  Sist jag skrev var vi i Paris? Många resdagar och möten senare, ser jag ut över alperna och summerar dessa 3 första månader med FIA…

(for English: http://www.tinathorner.com ) Så STOLT över mitt TEAM!! Vilken resa vi gjort under de senaste åren och att nu efter alla insatser få berätta om det projektet som legat mig varmt om hjärtat är en…