• 2015-08-14
 • 0

 

 

Vilket härligt TEAM av pedagoger, men också från andra yrkesgrupper  – som alla jobbar med- och runt utbildning i kommunen fick jag äran att möta igår. Det blev två överfulla föreläsningar på raken – å de gav mig tillbaka så mycket fantastiska energier så jag fick “gåshud” på armarna av dem. Hans Elmehed inledde och sedan var det min resa i livet och vad som drivit, engagerat och fått mig att vilja skapa livet utifrån mina trossatser. Avslutade gjorde jag med att presentera vårt nya verktyg school4you samt “Kunskapsnavigering med Tina” som drar igång nästa vecka. Och många fina eloger har jag fått genom åren – men en som idag slår sig in på top 3 är ett sms som löd: “Med dina visioner,mål och insatser för utbildning när det gäller världens barn kommer du en dag få Nobels Fredspris”. Då kom det en glädjetår” – för många frågar mig vad det är som driver mig, vart jag får energin ifrån och framförallt tålamodet och inte gett upp! Men just denna positiva feedback och när det man gör berikar och får andra att växa – det är mitt “bränsle”!

2015-08-14 Okategoriserade
 • 2015-04-16
 • 0

Vilket TEAM – vilken MONTER – Your Academy tog hem 1:a pris som mässans mest innovativa monter!! Idag har jag fått uppleva och dela glädje och stolthet med elever och pedagoger som gjort denna mässa möjlig från Prolympia Virserum, Rålambshovsskolan i Stockholm och Samsung. Jag har också fått den finaste eloge någon kan tänkas få som förebild och ledare – När en av eleverna (15 år) efter min föreläsning för 500 pedagoger på mässan, som de sände live på bambuser – kommer upp och säger: – Tina, den här föreläsning ska jag spara och visa för mina barn när jag blir pappa, så att dom kan bli som dig! Nu mer än någonsin vet jag att jag navigerat in på rätt väg i livet. Nu ska vi “trimma” plattformen vidare för att ta nästa steg på vår resa mot målet! Fokus kommer vara, förhandlingar med företag som vill ansluta sig till denna CSR satsningen – mot en skola i världsklass!!

2015-04-16 Okategoriserade, Skapa Framtid
 • 2015-01-26
 • 0

Det är en man

Många frågar mig vem jag har som coach. Och en av 2 är ägaren till detta företag, en man jag beundrar och har ett fantastiskt utbyte med, Håkan Svensson. Vi lärde känna varandra för 10 år sedan och följer varandras utmaningar och framfarter. Nu har han skapat basen för en fantastiskt segel cup runt om i världen, m32 som jag fick vara med och provsegla i sommar med OS medaljören Fredrik Lööv. Han har lagt ribban högt, satsar och har skapat en produkt för unga coola seglare i världen. Han ger mig massor av energi och är en super vän och coach.

2015-01-26 Okategoriserade
 • 2014-11-26
 • 2

 

Idag träffade jag ett fantastiskt företag igen, som höjt blicken och vill satsa på att göra skillnad “på riktigt”. Det är på denna gatan det händer – här finns framtidstro, satsningar och människor som brinner för att leda och skapa möjligheter! När alla pusselbitar är på plats ska jag berätta för er i detalj och ni kommer att få läsa om mitt livs härligaste “navigering”. Vilken DAG – vilka MÖTEN – vilka MÄNNISKOR som berikat den och nu, efter flyget upp norr – där jag möttes av ett vinterklätt Kiruna och en flygvärdinna från SAS som sjöng en magisk visa om stjärnor, livet och kärleken. Nu trodde jag att det inte blir mera guldkort i denna dag – men då möts jag av ett gäng grabbar och två sprudlande kvinnor utanför hotellet – som ville ta foton med mig! “Ha du kom te stan?” Det efter att ha haft en taxiförare som även han bidrog med nya kunskaper och uppskattade att jag kom hit. Sitter här med stjärnhimlen utanför mitt fönster och bara låter varje cell i min kropp få känna tacksamhet och stolthet till er alla som bidrar att skapa detta fantastiska liv!

2014-11-26 Okategoriserade
 • 2014-09-28
 • 0

Härligt att vakna upp och få denna artikel på mail, flera sms och meddelande från sprudlande, tacksamma och peppade elever. Ja vad tänker jag då? Att jag är så tacksam för mina parhästar, Anna och Simon, som jobbar och förädlar verktyget varje dag! Vilket team vi är! Samt att få kunna presentera den och motta nyfikna och tacksamma blickar från elever som verkligen LÄNGTAR efter att få jobba med relevanta verktyg i sitt lärande – som synkar med den tidsålder de lever i. Det som går live på måndag är en Beta version och under hösten gäller det att alla användare utmanar och sänder feedback så att den kommer inleda en ständig utvecklingsbana. Efter kvällens fantastiska middag i glada vänners lag och färjeturen med ljummen vind och strålande stjärnor, ser jag fram emot att möta “John Blund” nu.

2014-09-28 Okategoriserade
 • 2014-09-25
 • 0

Har nu träffat 2 skolor av 10 som kommer vara de första som lagt upp ett solrosprojekt på school4you! Här ska 10-12 klasser jobba under 7 veckor! Magiskt! Har träffat elever och lärare samt föräldrar, fått kramar och beröm från elever och det är DEN BÄSTA VÄXTKRAFTEN jag kan få! Tack till er alla härliga “onger” (ungdomar på värmländska). Fått sett deras nya Änglagårdsskolan som kommer ligga i detta fantastiska sportkomplex (se foto). Jädrans vad jag skulle vilja gå i skolan NU….. Men här behöver vi få en insikt: vi bygger coola – fantastiska sportanläggningar som attraherar oss – vi vet vi kommer behöva skapa en coolare image för teknikyrkena – varför byggs det inte lika coola – kemi, fysik, biologi å matte miljöer??? Dessa “rum” är verkligen inte lockande, som finns i skolorna runt om idag. Nu mina vänner kommer det bli nästa fundering, hur ska vi uppgradera och skapa dessa?

2014-09-25 Okategoriserade, Skapa Framtid
 • 2014-09-19
 • 3

Ännu en dag som gör att jag verkligen blir euforiskt tacksam för att få vara en del av universum, just här och nu!! Började dagen med meddelande från mina kollegor på utbildningen; -de har gjort noteringar från gårdagen då jag inte kunde närvara och kommer “briefa” mig under helgen!! Sedan på en fantastiskt organiserad entreprenörsdag av Grethe på Helsingsborgs Företagsgrupper! Å där fanns Carl-Fredrik som skötte ljud och bild åt mig under föreläsningen från Fremlab. Dröm om er förvåning då jag efteråt fick världens coolaste högtalare att ha med på mina resor, en Bosé. Man blir ju helt ” tagen på sängen”! Å han säger: Hade haft en sådan dålig dag och humöret var i bott, -så får man lyssna på dig och du “blåser håret” på oss alla med energi och livsglädje, å nu mår jag super!! WHOW!!!! Gissa att mina batterier laddades till “kärnkrafts energier”! Tacksam tacksam tacksam…

2014-09-19 Okategoriserade
 • 2014-09-02
 • 0

Från södern upp i norr! Här svänger det snabbt… Men idag var det 220 av Amex kunder och partners som fick en presentation om hur vi inom motorsporten jobbar med säkerhet, ligga steget före och att scouterna gav mig värdegrunden: “alltid redo”. Gissa att detta “mindset” hjälpt mig många gånger när jag har bestämt mig för att ta mig an nya utmaningar. Och den finaste eloge jag kan få är när jag efter en föreläsning blir tillfrågad om jag inte har intresse av att komma och jobba på företaget och leda medarbetare. Jag älskar verkligen mitt jobb och liv!

2014-09-02 Okategoriserade
 • 2014-04-06
 • 1

Hur underbart är inte det här att få lära sig om! Just sådana inslag som visar att man tillsammans kan förändra och påverka – skapa nytt och ser möjligheter! Kolla och njut!

2014-04-06 Okategoriserade

(For English: http://www.tinathorner.com ) Visst kan man bli nörd på än det ena och än det andra – men jag är super noga med att stämma av hur alla mina 50 triljoner medarbetare jobbar…