• 2018-01-13
 • 1

(English: http://www.tinathorner.com)

Den här veckan startade med löpet på Nya Wermlands-tidningen! Vilken härlig uppskattning att få erfara! I mellandagarna kom deras fantastiska reporterteam, Anna Sims och fotograf Fredrik Karlsson och hälsa på hos mamma och gjorde en sammanfattning av min resa från grusvägarna på Värmlandsnäs till kartläsare över Let’s Dance, föreläsare, coach till att fokusera mer på framtiden och mina projekt och visioner.

Tillsammans med mina föreläsningar (motivation och ledarskap, teambuilding) har jag även satsat på stöttning och coachning av ungdomar (EdTech)  – för det är ju vår “pensionsförsäkring” och i min värld, en av de viktigaste insatserna för oss vuxna att skapa  aktuella och relevanta förutsättningar för.  Jag är en Världsmedborgare och lägger en hel del tid på projekt som bygger hållbarhet och skapar mervärden. Så tacksam för att vara en del i vårt pilotprojekt som bygger broar mellan Sverige, Uganda och världen (finns att läsa om i tidigare blogg)  som använder Your Academy som kollaborationsplattform.

Här följer artikeln….

 

2018-01-13 Skapa Framtid
 • 2017-12-09
 • 0

(for English:http://www.tinathorner.com )

WOW!!

Vem hade kunnat tro att det skulle gå som på “räls” att få fart på alla solceller och elkablar i alla delar av skolan. Företaget i Mbale (green village), Uganda har verkligen levererat.

Det är en sådan euforisk känsla att få vara en del av att bidra till att vi skapar förutsättningar “GLOCALT” för att kunna öppna upp vägar för våra ungdomar och oss vuxna att tillsammans implementera och jobba med de 17 Globala målen.

I det här projektet bidrar vi som är involverade (Öresundskraft, Stena Technoworld, Clio Online, Prolympia, Energy Aid, Maqira, Your Academy samt Per Brandes) “hands on – PÅ RIKTIGT”

Med fokus på 1 & 2 & 3 & 4 & 5 & 7 & 8 & 10 & 13 & 14 & 15 & 16 & 17 (minska fattigdom (hjälp till självhjälp) = att de ökar chanserna att skapa arbete och innovation som  bidrar till att fler kan äta sig mätta, kunskap runt hälsa och välbefinnande, god utbildning för alla (digitala arbetsupplägg) , jämställdhet, hållbar energi – ekonomisk tillväxt – minska ojämlikheten – hållbara samhällen – bekämpa klimatförändringar (solceller) – förståelse runt ekosystemet (recycling) men också hjälpa världsfreden och ett inkluderande samhälle där Your Academy är plattformen för vår kunskapskollaboration.

2017-12-09 Skapa Framtid
 • 2017-11-30
 • 0

Vad jag älskar när man kan jobba med varandra, skapa dynamik, utbyta kunskaper – vart man än är i världen!! 

Idag har världens bästa Moa Vikner på Clio Online och jag startat vårt samarbete för skapandet av innehåll för samverkan mellan elever i Sverige och Loi Waisi, Mbale, Uganda.

Så tacksam och stolt att de är med på vår resa och kommer tillföra projektet värdefulla kunskapsupplägg på school4you med innehåll runt hållbar energi, recycling och digitalisering i samarbete med våra partners, Öresundskraft och Stena Technoworld.

Det är just denna BRO (digitala arbetsbord); mellan elever/pedagoger och näringsliv genom relevanta/aktuella kunskapsupplägg (Clio Onlines pedagoger) som hela tiden varit min vision för plattformen! Och det kommer komma mera spännande utveckling här framöver….

TACK Å TACK Angelica Hedin (Clio Online) som öppnat detta samarbete och ser potentialen!

2017-11-30 Skapa Framtid
 • 2017-08-10
 • 0

(for english: http://www.tinathorner.com )

Bild: Regnbågen vid Sipi falls, utmed Mount Elgon, Uganda. Dessa regnbågar  har följt oss (Tina Bågenhammar och mig) genom alla våra gemensamma projekt runt om i världen och där vi verkar för “Världen som klassrum” för svenska elever och pedagoger. 

Vart ska jag börja?? Det har varit helt otroliga dagar – med så mycket intryck – insikter – framtidstro – kunskaper – möjligheter till dynamiska utbyten – ja och en massa minnen för livet så klart. Besökt en grundskola i absoluta VÄRLDSKLASSEN till en som bara har skrivböcker och pennor. Men i allt detta finns – smartphones hos rektorn och insikter om att de vill skapa “VÄRLDEN SOM KLASSRUM” och möta de utmaningar som finns idag för att skapa en hållbar och holistisk framtid för kommande generationer! En kollaboration mellan skolor (pedagoger och elever) skulle berika på så många plan och ett utbyte som verkligen visar på att vi kan jobba tillsammans och skapa kunskaper på ett spännande, up-to date – realtid sätt som aldrig förut varit möjligt och som går idag, tack till digitaliseringen!

Vi har verkligen använt de flesta timmar på dygnet och mixat insatser – besök – möten och presentationer med att ta oss tiden att få lära känna landet – naturen – sevärdheter. Fantastiska människor som styrt upp och gjort denna resa magisk på alla plan.

Ni som vill följa dagarna kan gå in på FB på YourAcademy och läsa det vi lagt ut:

FB: youracademy.com: https://www.facebook.com/youracademyschool4you/?ref=bookmarks

Samt Youtube:

Min Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCiNoPtnpw-4EiovZ9aRvG2Q

Finns även om ni vill följa mig på mitt Instagram : tinathorner

Här ett inlägg från vår absoluta stjärna Tina Bågenhammar från Prolympia i Virserum där hon är rektor.

Vart denna resa kommer ta oss – det kan bara våra insatser och framtiden visa på. Så till er alla om någon eller något företag skulle vara intresserade – hör av er till oss!

Endless Power Tina

 

 

2017-08-10 Skapa Framtid
 • 2017-07-28
 • 0

(Källa: Vimmerby Tidning

(for english : http://www.tinathorner.com )

Nu är vi bordade och klara.

I morgon börjar vår resa för att utforska samarbeten över gränser söder över – närmare bestämt i Afrika och Uganda.

Efter framgångarna med elevers engagemang när det gäller att bygga kunskapsutbyten och lära varandra nordiska språk över gränserna här i norr – ville vi ta nästa steg och bredda utbytet.

Den här artikeln finns att läsa i Vimmerby Tidningen för er som är intresserade – men vi kommer att skriva på våra sociala kanaler hela resan. Så “stay tune”!

Visionen är att eleverna som går på Prolympias skolor kommer att kunna ha världens som utbildningsbok – jobba i realtid med ungdomar och projekt från världens alla hörn. Skapa utbyten, lära av varandra samt utveckla tillsammans. Det här kommer också andra skolor och elever att kunna ansluta sig till. Så nu är det dags igen för T & T….. we are…. (ni känner till sången.?)

Endless power och njut vidare av härliga dagar.

2017-07-28 Skapa Framtid
 • 2017-07-22
 • 0

(For English: http://www.tinathorner.com )

En vecka till och sedan kommer jag vakna upp nästa söndag i Kampala i Uganda för att ta del av hur vi skulle kunna skapa utbyten digitalt mellan pedagoger och elever där samt i vår del av världen. Som arbetsverktyg kommer vi använda Your Academy. Ni kommer kunna följa våra dagar här nere på våra sociala medier.

Tina Bågenhammar och hennes 2 kollegor på Prolympia har startat en FB insamling till dem. Så jag skulle vilja att ni som känner att ni vill vara en del och stötta vårt projekt för flickor och IT utbyten för att skapa hållbarhet och möjligheter “glocalt” – läs vidare om info nedan och som Tony Robbins säger “ta massive aktion”…..

Alla bäckar små…blir till en stark å… och det bevisar sig igen och igen… det är så man skapa förändring….

Önskar er alla en härlig fortsättning på sommaren – ladda batterierna och NJUT!!!

2017-07-22 Skapa Framtid
 • 2017-07-16
 • 1

Vårt hotell i Mbale.

(for English: http://www.tinathorner.com )

Efter en vecka med min 3 väninnor som jag visat Sverige i sommarskrud så känns det skönt att få vara tillbaka hemma och på kontoret för att skapa framtid!

Tillsammans med Prolympias strålande stjärna Tina Bågenhammar jobbar vi på att styra upp allt inför vårt besök på skolor och departement i Uganda. Det är totalt 3 Prolympianer som kommer med på resan samt Flavia som driver en flickskola uppe i Mbale och så Per som driver vårt Rotary projekt. Det är för att skapa fler utbyten och samarbeten över Your Academy som  tar oss hit. Nu har vi sett och skaffat oss erfarenheter med ungdomar i Skandinavien. Nästa utmaning blir att se hur vi kan hjälpa och skapa dynamiska och innovativa utbyten med ungdomar och pedagoger från utvecklingsländerna. Alltid berikande att jobba med “GLOCALA” projekt. Vi är så tacksamma för att ha med Barbara (från Uganda) som jag lärt känna då jag hållit i en utbildningsdel på Life Academy som jobbar med ICT för SIDA i dessa länder. Hon har skapat fantastiska möjligheter för oss att få besöka en variation av skolor.

Så tacksam och det är en sådan glädje att få jobba med att utveckla och se hur “input och ansträngningar” ger “output och växtkraft” – men oj vad jag känner det går i ett snigeltempo ibland. Men det är bra för mina “rally celler” – för då håller de mig stadigt på vägen och det går “framåt – uppåt” och jag undviker säkert en och annan dikeskörning ;o))

Många frågar: Blir du aldrig trött – uppgiven – besviken? Jo, absolut! Men det är då jag väljer mitt “mindset” och hur jag ska bemöta dessa energitjuvar. Jag väljer att acceptera – välja: kan jag påverka eller inte – tar lärdom – sen agerar och går vidare för att därifrån då kunna skapa nya vägar och möjligheter. Och det lärde mig mina mor- och farföräldrar redan tidigt i livet (deras handfasta råd har gett mig en mentala styrka och sunt bondförnuft) – “Inget värde i att spilla tid och kraft över sur mjölk – sa farmor och mormor alltid och så gick livet vidare. Nytt fokus och nya energier….

 

 

2017-07-16 Skapa Framtid
 • 2017-06-16
 • 0

(for Englilsh: http://www.tinathorner.com )

Det var just det här jag önskade mig få läsa, se och uppleva- hur mina investeringar och samarbeten (framförallt med Tina Bågenhammar som är min förebild när det gäller att leda pedagoger och elever) bidrar till VÄXTKRAFT.

Hur eleverna själva är med och skapar FRAMTID och FÖRUTSÄTTNINGAR samt blir fantastiska förebilder för sina yngre studenter.

Att vi tillsammans formar och utvecklar digitala verktyg som har fokus på utbildning utifrån hur vi som Homo sapiens triggas genom vårt belöningssystem som då ökar insatsen till engagemang och delaktighet för att få sig själv att växa men också sin omgivning. “WIN-WIN situation” på alla plan och inte minst tränas i entreprenörskap och skaparglädje.

GRATTIS GRATTIS världens bästa PROLYMPIANER!

Men gissa att det sätter igång mitt DOPAMIN FLÖDE att : FÅ UPPLEVA DERAS GLÄDJE och FRAMGÅNGAR!!

2017-06-16 Skapa Framtid
 • 2017-06-13
 • 2

(to read this in English: http://www.tinathorner.com )

Den här veckan jobbar jag tillsammans med världens bästa Carina Augustsson och hennes företag Synergize. Vi har äran att få jobba med ledarskapsutveckling på 3 företag, NKT, Volvo samt Kockums. Under dessa dagar är fokus på att leverera verktyg och träna på sådant som berikar företagets chefer när det gäller att leda varandra samt sina kollegor genom den snabba och utmanande förändring som blir mer och mer en vardag i alla våra liv. I min värld är det viktigt att medvetet välja ett mindset som får en själv att växa samt sina kollegor och anamma en acceptans där man hittar trygghet i otryggheten.

Har nu även testat att lända korta live sändningar på Instagram  – kul att prova nytt. Men som jag märker – så även här kommer det vara träning som kommer skapa resultaten ;o)))

Är det något jag vill förmedla och jag vet många nog kan “spy över” så är det ett aktivt val av “positivt tänkande”…. men älskade läsare, jag har inte någonsin märkt att jag kommit vidare genom att se, vad det än varit som hänt, utifrån “mörka tankar och negativ kommunikation”.

Livet är kort, jag vill avdramatisera och göra aktiva val när det kommer till känslor och tankar och istället forma – min attityd, inställning, agerande och valet av orden som kommer ut ur min mun – med fokus på att hitta motivationen att komma framåt uppåt – utifrån vilken situation jag än hamnar i.

Jag inser fakta;  jag (ni) och världen lever i en ständigt pågående förändringsprocess – som vi själva kan välja att förhålla oss till. Mitt val: Tina = en ständig beta version……

2017-06-13 Skapa Framtid

(English: http://www.tinathorner.com) Den här veckan startade med löpet på Nya Wermlands-tidningen! Vilken härlig uppskattning att få erfara! I mellandagarna kom deras fantastiska reporterteam, Anna Sims och fotograf Fredrik Karlsson och hälsa på hos…